De Brits Korthaar: een knuffelkameraad

Het ras is oorspronkelijk uit Groot-Brittannië afkomstig waar het tegen het einde van de negentiende eeuw werd gefokt uit mooie huiskatten. Door het inkruisen van Perzen ontwikkelde zich een rustig, stevig ras met een zachte en wollig aanvoelende kortharige vacht en het aandoenlijke bolle kopje. In kitten- èn in volwassen formaat is de Brit een echte knuffelkameraad!

 

Uiterlijk

De Brit is een middelgrote tot grote, compacte, goed uitgebalanceerde kat met een stevig lichaam, een brede borst en vrij korte, stevige poten. De staart is breed en aan het uiteinde rond. De kop is kogelrond met kleine oren, volle wangen en een stevige kin. De ogen zijn groot en de neus is kort en breed. De vacht is kort, dicht en opstaand.

 

De Brit bestaat in diverse variëteiten. De bekendste kleur is egaal blauw, maar er zijn ook Brits Korthaar katten in onder andere egaal zwart, rood, crème, chocolate en lilac. Daarnaast zijn er Britten in de kleuren wit, schildpad, bi-color, tabby, silver, golden en colourpoint.

 

Karakter

Door zijn ongecompliceerde, rustige karakter kent de Brits Korthaar talloze liefhebbers. Veel mensen vallen voor zijn aanhankelijkheid en zijn zachtheid. De Brits Korthaar is bijzonder huiselijk en doorgaans geen 'buitenkat': met een rondje door de tuin onder toezicht of in een kattenren is de Brit dik tevreden. U kunt veel gezelligheid van uw Brit verwachten, want hij is graag in de buurt van zijn menselijke 'personeel'.

 

 

 

copyright disclaimer colofon