Little Queeny van de Scharreltjes

('Queeny')

 

  

 

 

Queeny doet haar naam eer aan: als een echte koningin schrijdt zij door het huis. Deze oudere poezendame barst van de levenservaring en heeft hele goede en helaas ook minder leuke dingen meegemaakt.

Moeilijk was het voor Queeny toen haar beste vriendinnetje en huismaatje in november 2014 overleed met wie zij jarenlang lief en leed had gedeeld. Daarna kwam kitten Lara die regelmatig het protocol van bazin Queeny aan haar laars lapte en aan wie Queeny erg moest wennen. Toen er eindelijk rust leek te zijn, werd Queeny erg ziek. Door een inwendige ontsteking kon zij haar linkeroog niet behouden. Vervolgens maakte een darmzweer haar het leven zuur. 

Het woord opgeven komt in Queeny's woordenboek niet voor en ze vocht voor haar leventje. Uiteindelijk wist ze er bovenop te krabbelen en ze functioneert nu weer prima.  

Dagelijks vervult ze haar rol als 'opperpoes' met grote inzet, want de groep moet in toom worden gehouden en mag echt niet alles. Overschrijdt een 'onderdaan' de regels, dan kan zij of hij (ja...ook de kater!) een correctie van de 'koningin' verwachten!

Queeny is ook een hele brave poes. Als je haar roept, komt ze naar je toe. Soms lijkt ze wel een hondje! Ze is erg lief en aanhankelijk en houdt ook wel van een beetje plagen: ze trekt dan je aandacht en als je haar wilt aaien, loopt ze gauw weg...om 2 seconden later het spelletje te herhalen!

Wij hopen dat onze koninklijke schoonheid nog jaren in goede gezondheid bij ons mag zijn!

 

copyright disclaimer colofon